10
OPINIA Yamaha TDM 900
10
OPINIA Honda CB 500 1993-2003
9
OPINIA Honda CB 500 1993-2003

NOWOŚĆ Honda MSX 125 Grom 2021-

NOWOŚĆ Interkom BT G6

NOWOŚĆ Harley-Davidson® FXBB - Softail® Street Bob®
9
OPINIA HJC RPHA 90

NOWOŚĆ Adrenaline Draco Sport PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Hercules

NOWOŚĆ Adrenaline Orion PPE

NOWOŚĆ Adrenaline Spirit Lady PPE
Zloty, imprezy, wydarzenia motocyklowe...

+ DODAJ ZLOT/WYDARZENIE

NAJBLIŻSZE WYDARZENIA

MAPA WYDARZEŃ/ZLOTÓW





Szybkie Szkolenie Motocyklowe-Poziom 3 z Moto-Sekcją 26.09.2020




Miejscowość

Lublin

Województwo

Lubelskie

Data wydarzenia

26 wrzesień 2020

Czas Trwania

08:30-13:00




PLAKAT

Opis wydarzenia
SZKOLENIE MOTOCYKLOWE - POZIOM 3 !!!
Moto-Sekcja Motocyklowy Klub Sportowy zaprasza w sobotę
26-09-2020 na "Szybkie Szlifowanie" na POZIOMIE 3 czyli 4,5 godzinny trening dla Motocyklistek i Motocyklistów, którzy byli już kilka razy na naszych lub innych szkoleniach/szlifowaniach oraz dla osób, które maja doświadczenie w jeździe na moto i mają opanowaną teorię, lecz niezbyt dobrze umieją ją zastosować w praktyce.
Szkolenie dedykowane jest dla osób, które jeszcze nie za bardzo radzą sobie na tzw. "wolnych jazdach" i chcą potrenować pod nadzorem PROFESJONALISTÓW z Moto-Sekcja Motocyklowy Klub Sportowy, żeby to zmienić 😉
UWAGA !!!
Dla chętnych będzie możliwość potrenowania POPRAWNEGO ZEJŚCIA NA KOLANO 🙂
Tor będzie ustawiony podobnie jak na dwóch ostatnich godzinach każdego naszego szkolenia/szlifowania, czyli będziemy jeździć po całej nitce toru ze zwróceniem większej uwagi na pokonywanie zakrętów i dobieranie odpowiedniej nitki przejazdu... 😉 .
Na w/w treningu znacznie podniesiecie swoje bezpieczeństwo i umiejętności posługiwania się motocyklem w ruchu ulicznym i nie tylko...
Wszystko odbędzie się na Tor ODTJ Lublin - jazdy, szkolenia .
.
Miejsce: ODTJ Lublin
ul. Grygowej 32
Termin: 26-09-2020
Godziny: 8:30 -13.00
Ilość miejsc jest bardzo mocno ograniczona !!!
Koszt treningu:
150 zł - dla osób, które były na minimum 2 szkoleniach w sobotę lub
niedziele w sezonie 2020.
150 zł - dla uczestników "wolnych jazd" z dnia 12.09.2020 i szkoleń z dniu 19.09.2020
200 zł - wszystkie formalności i wpłaty muszą być dokonane do dnia
14 września 2020 🙂
250 zł - po w/w terminie.
Jak ZAPISAĆ się na " Szybkie Szlifowanie - POZIOM 3 " :
Wszystkich zainteresowanych uczestnictwem prosimy KONIECZNIE o napisanie: Data 26-09-2020 z dopiskiem " Szybkie Szkolenie - POZIOM 3 ", w którym chcecie uczestniczyć.
Następnie należy podać swoje dane: imię, nazwisko, numeru telefonu i miejscowości, z której będziecie jechać.
W/w dane wysyłacie na adres naszej poczty: motosekcjalublin@gmail.com
Po wykonaniu przez Was w/w czynności dostaniecie informację zwrotną czy zostaliście zakwalifikowani na szkolenie oraz pełne informacje ( co dalej ) jak macie się przygotować, na jaki numer konta należy zrobić wpłatę i z kim się kontaktować w razie niejasności lub pilnych zapytań .
Jeśli po dwóch dniach od wysłania email nie dostaniecie odpowiedzi to dzwońcie do nas pod nr.tel. 504 491 492 🙂

Przewidziany program treningu: ” Szybkie Szkolenie - POZIOM 3" :
1.Szybkie omówienie teorii ( w bardzo wielkim skrócie ) i zadań praktycznych.
2. Zapoznanie uczestników z zasadami poruszania się po obiekcie.
3. Rozgrzewka i zapoznanie się z torem.
4. Pozycja i dosiad na motocyklu, ze szczególnym naciskiem na pozycję w zakręcie.
5. Symulacja sytuacji awaryjnych – omijanie przeszkody ze świadomym wykorzystaniem przeciwskrętu.
6. Dynamiczna jazda w zakręcie (kontrola gazu w zakręcie, prawidłowy tor jazdy w zakręcie oraz serii zakrętów, prowadzenie wzrokiem, przeciwskręt).
7.Manewry uliczne ( przeszkody i zadania do pokonania na nitce toru )
8.Jazda dynamiczna ” torowa ” – wykorzystanie nabytych umiejętności .
9. Dla chętnych będzie możliwość potrenowania POPRAWNEGO ZEJŚCIA NA KOLANO 🙂
Będzie BARDZO DUŻO JAZDY więc zatankujcie moto do pełna !
Będzie podział na 2 grupy ze względu na stopień zaawansowania i rozwijane prędkości, które będą jeździły w 15 minutowych sesjach. Pozwoli to bezpiecznie przeprowadzić wszystkie sesje treningowe na torze.
W przerwach będzie możliwość dopytania Instruktorów prowadzących zajęcia o wszelkie szczegóły 🙂
Program może ulec małym modyfikacjom, w przypadku gdyby okazało się, że z czymś sobie nie radzicie 😉
UWAGA, UWAGA !!!
Każdy uczestnik imprezy powinien mieć zarejestrowany i sprawny technicznie motocykl, który musi mieć SPRAWNY UKŁAD WYDECHOWY - czyli musi spełniać normy pojazdu dopuszczonego do ruchu drogowego ( mile widziany db killer ... )
W cenie otrzymacie:
- porady i wskazówki dotyczące techniki i toru jazdy,
- dokumentację fotograficzną 800-1200 szt.,
- kanapki,
- owoce,
- słodycze,
- sok, wodę
Za dopłatą otrzymacie:
- zdjęcia w pełnej rozdzielczości bez logotypów ( koszt 5 zdjęć - 50
zł ) - informacje należy wysłać na maila
motosekcjalublin@gmail.com najpóźniej 3 dni po ukazaniu się
zdjęć !
- indywidualny filmik ze szkolenia, jeśli chcecie taka pamiątkę
wystarczy zgłosić to w email ( koszt 3 minutowego filmiku to tylko
100 zł )
Trening prowadzić będą PROFESJONALNI Trenerzy i Instruktorzy sportów motocyklowych z Moto-Sekcja Motocyklowy Klub Sportowy ( byli zawodnicy, Mistrzowie Polski i Reprezentanci Kadry Narodowej w sportach motocyklowych ) oraz Instruktorzy: techniki i nauki jazdy motocyklowej ze Szkoła Jazdy OSK Piotr.
Zapewniamy profesjonalizm i miłą atmosferę podczas treningu .
UWAGA - BARDZO WAŻNE - COVID - 19 !!!
W celu zachowania jak najdalej idących środków bezpieczeństwa i ostrożności przed KORONAWIRUSEM każda osoba będąca na szkoleniu musi posiadać :
- maseczkę na twarz ( będzie ona niezbędna podczas wykładu oraz przebywania w budynku )
Przed wjazdem na ODTJ Lublin będzie mierzona temperatura u wszystkich osób wjeżdżających na obiekt ( temperatura nie może przekraczać 38 stopni !!! )
Na miejscu będą dostępne płyny do dezynfekcji itp...
Osoby zakwalifikowane na szkolenie będą musiały zabrać ze sobą przesłane w mailu oświadczenia dotyczące COVID- 19 oraz uczestnictwa w szkoleniu/treningu.
Wszystkie osoby przebywające na obiekcie ODTJ Lublin muszą stosować się do przepisów związanych z COVID-19 !!!
Prosimy o wcześniejsze przybycie na szkolenie, minimum 15 minut przed rozpoczęciem szkolenia !!!
JAKIE MOTOCYKLE MOGĄ WZIĄĆ UDZIAŁ?
Sprawne technicznie !
Możesz przyjechać takim motocyklem jakim masz ochotę. Ważne jest, aby był sprawny technicznie (SZCZEGÓLNIE UKŁAD WYDECHOWY musi spełniać normy pojazdów dopuszczonych do ruchu drogowego) i nie powodował zagrożenia dla Ciebie i innych uczestników. Rodzaj, marka i model nie mają żadnego znaczenia.
Jeśli nie masz swojego motocykla to możemy pomóc Ci go wypożyczyć 🙂
Nasi partnerzy:
Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego
Smakuj Lubelskie
BMW Motorrad Lublin - Best Auto
Szkoła Jazdy OSK Piotr
ODTJ Lublin
Informacje o jazdach ,treningach i szkoleniach motocyklowych organizowanych przez Moto-Sekcję znajdziecie na FACEBOOKU Moto-Sekcja Motocyklowy Klub Sportowy oraz z "lekkim" opóźnieniem na naszej stronie www.moto-sekcja.pl w AKTUALNOŚCIACH lub w KALENDARZU JAZD PO TORZE.
Przeprowadzamy również SZKOLENIA INDYWIDUALNE na wszystkich poziomach zaawansowania, gdzie wykorzystujemy motocykle z RAMIONAMI ASEKURACYJNYMI, dzięki którym nie wywrócicie się na bok 😉 Polecamy bardzo tę formę szkolenia, gdyż bezstresowo i bezpiecznie możecie przełamać swoje lęki oraz w szybki sposób opanować prawidłowe techniki posługiwania się motocyklem, w szczególności zakręty i " SCHODZENIE NA KOLANO" 😉
Jeśli jesteście zainteresowani taka formą szkolenia to kontaktujcie się z nami na Facebooku lub motosekcjalublin@gmail.com
Polecamy i zapraszamy !
Jeśli chcecie, abyśmy zrobili: szkolenie, trening lub jazdy dla zorganizowanej przez Was grupy to kontaktujcie się z nami .
Bez problemu to zorganizujemy, tak żebyście byli zadowoleni.


Wasze zdjęcia
Dodaj zdjęcie

Komentarze i dyskusje




 kod